Biljarten

B.C. De Nostalgie is een jonge biljartvereniging die is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB). Naast een twintigtal bondsleden vinden er ook nog veertig à vijftig recreatieve biljarters hun weg naar De Nostalgie om op de strakblauwe lakens en in een gezellige sfeer hun balletje te stoten. En dit aantal is groeiende.

Zelf ben ik (Hylke Bandstra) een zogenaamde “biljartverslaafde”… Van jongs af aan houd ik van het spelletje. Eerst libre, maar al snel de overstap gemaakt naar het magische driebanden. Al die uurtjes aan de tafel hebben mooie momenten opgeleverd. Al vijf keer heb ik de Friese driebandentitel meegenomen naar Oudemirdum. Prachtig natuurlijk en ik hoop van harte dat dit in Aldemardum en de regio leidt tot de nodige inspiratie. Regelmatig word ik gevraagd om les te geven of een biljartclinic te verzorgen. Hoewel de tijd me vaak ontbreekt is dit prachtig om te doen.

Niks mooiers dan mensen beter maken en te zien genieten van biljarten… Die moeilijke bal die nét wel lukt. Het is echt verslavend. Geloof me, probeer het maar eens.

Achter De Nostalgie werd een prachtige aanbouw gerealiseerd en toen het te koop kwam, ging een langgekoesterde wens in vervulling: een eigen biljartzaal! Van september tot en met april is het biljartseizoen. Dan komt de biljartliefhebber hier volop aan z’n trekken. Het doel is om jaarlijks een aantal leuke toernooien te organiseren. Libre, driebanden, van alles wat! Biljarten wordt vaak gezien als een stoffige sport voor oude mannetjes… No way in De Nostalgie! Ik zou zeggen, kom maar kijken, want bij ons is dat juist het tegenovergestelde. Lekker ff keuen in een gemoedelijke sfeer, het mooiste wat er is!

Een aantal clubs stoten hun balletje in De Nostalgie. De meeste verenigingen kunnen best nog wel wat leden gebruiken, dus schroom niet en kom gewoon een keer langs! De Nostalgie is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, niveau of geslacht…

Woensdagavond, 1x in de 2 weken: Driebandenclub voor de échte liefhebber.
Donderdagavond, bijna iedere week: KNBB teamcompetitie. Op de website www.biljartpoint.nl vindt u onder district Friesland de vier teams van B.C. De Nostalgie die actief zijn in de B1-, B2- en C3/C4 klasse. Publiek is altijd welkom! Vinden de spelers mooi.
Vrijdagavond, 1x in de 2 weken: Libreclub voor de vrouwelijke recreanten.
Vrijdagavond, 1x in de 2 weken: Libreclub voor de ambitieuze biljarter.
Zaterdagavond 1x in de maand: MLK (Midlife Keuers). Gezelligheid staat voorop!

Maar het staat niet stil in De Nostalgie. Nieuwe clubs in wording, extra leden bij de clubs, nieuw op te zetten toernooien… Het is een continu proces waarin de keu, de ballen, het krijt en de snelle Gabriëls centraal staan. Meer info? Een belletje of mailtje volstaat, maar beter nog: kom gewoon langs, krijt die keu en word meester over de ballen…

De Ballen!

Hylke Bandstra, uitbater maar vooral liefhebber!